Aναζήτηση Καταλύματος

ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ziria Festival 2019 – 11+1 Free Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα Τρίκαλα Κορινθίας στις 29-31 Αυγούστου 2019

Εκτός από το φανταστικό ως συνήθως line up και το μουσικό πρόγραμμα (αναλυτικά όλες οι ημέρες εδώ), η παραμονή μας στο βουνό για το 11ο Ziria Festival, φέτος περιλαμβάνει και πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων! Όπως μας λενε οι διοργανωτές, είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη φορά!

Σας τις παραθέτουμε αναλυτικά, όπως τις έχουν ανακοινώσει και οι διοργανωτές στην ιστοσελίδα τους https://ziriafestival.gr/2019/category/events/

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

*Σεμινάριο Αστροφωτογραφίας Τοπίου 

Μια φανταστική ευκαιρία περιμένει τους λάτρεις της φωτογραφίας. Σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου από τον Άγγελο Μακρή!

Παρασκευή στις 12:00 στο σαλέ

Ο Άγγελος Μακρής είναι φυσικός/αστροφυσικός και ειδικός στην αστροφωτογραφία τοπίου. Γι αυτή τη μεγάλη του αγάπη διοργανώνει τακτικά σεμινάρια.

 

Τα θέματα που αναλύει είναι:

– Νυχτερινός ουρανός (κίνηση, Milky Way κ.α.)
– Απαραίτητος καιπροαιρετικός εξοπλισμός
– Τεχνικές λήψης (απλές και advanced)
– Προγράμματα επεξεργασίας αστροφωτογραφίας τοπίου
– Εξαγωγή μιας αστροφωτογραφίας για δημοσίευση ή εκτύπωση
– Σύνθεση (καδράρισμα) αστροφωτογραφίας τοπίου

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους.

 

 

Ηλιοπαρατήρηση – Αστροπαρατήρηση – Ουρανογραφία

Αστροπαρατήρηση (και την ημέρα ηλιοπαρατήρηση) σε συνεργασία με συλλόγους και ερασιτέχνες αστρονόμους ώστε οι επισκέπτες του φεστιβάλ να μυηθούν στον εκπληκτικό κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας και της αστροφωτογραφίας.

Όσο ανεβαίνει κανείς σε υψόμετρο και όσο απομακρύνεται από τα φώτα των πόλεων τόσο ο ουρανός φανερώνει το μεγαλείο του. Στα 1.550μ. τα αστέρια λάμπουν πραγματικά!
Φέτος δε που το φεστιβάλ γίνεται στη νέα σελήνη δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την πιο τέλεια αστροπαρατήρηση. Ακόμη και με τα μάτια μας θα θαυμάσουμε έναν εντυπωσιακό ουρανό.

Αποφασίσαμε λοιπόν να εκμεταλλευθούμε τη συγκυρία και να οργανώσουμε μια κανονική αστροβραδιά, δηλαδή μια βραδιά αστροπαρατήρησης.
Ερασιτέχνες αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι θα έρθουν και θα στήσουν τα τηλεσκόπια τους και οι επισκέπτες του φεστιβάλ μας θα μπορούν να παρατηρήσουν τα αστέρια και να μυηθούν στον φανταστικό κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας και της αστροφωτογραφίας.

Στο Σαλέ,  Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο από τις 15:00 και μετά:

Όσο είναι μέρα: ΗΛΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

και το βράδυ:  ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και ΟΥΡΑΝΟΓΡΑΦΙΑ.

 

Σύνθεση από τρεις φωτογραφίες από τον
Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο, έναν από τους πιο δραστήριους ερασιτέχνες αστρονόμους και αστροφωτογράφους, τον πρώτο που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μας και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!

 

 

 

 

Κατάβαση στο Σπήλαιο του Ερμή!

Κατάβαση στο πανέμορφο σπήλαιο που κατά τον μύθο γεννήθηκε ο Ερμής, οργανωμένη ειδικά για τις μέρες του φεστιβάλ από τον ΣΠπηλαιολογικό ΕΛληνικό Εξερευνητικό Όμιλο!

Σάββατο 31 Αυγούστου,  10:00 – 17:00

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος θα μας διαθέσει μια πολυμελή ομάδα, που θα αναλάβει να οργανώσει την ασφαλή επίσκεψη στο μοναδικό σπήλαιο του Ερμή, δωρεάν για όσους επισκέπτες το επιθυμούν. Φέτος θα είναι η έβδομη χρονιά που διοργανώνεται αυτή η πολύ σημαντική σπηλαιολογική δράση!

Η πολυμελής ομάδα των σπηλαιολόγων μας θα αναλάβουν να ασφαλίσουν με σχοινιά μερικά σχετικά δύσκολα περάσματα, θα παρέχουν στους επισκέπτες κράνη και φακούς κεφαλής και βέβαια θα μας δίνουν συμβουλές και βοήθειες ώστε η κατάβαση να είναι απόλυτα ασφαλής, τόσο για εμάς όσο και για το σπήλαιο.

Όσοι θελήσετε να βιώσετε την ξεχωριστή εμπειρία της επίσκεψης στο σπήλαιο θα πρέπει να έχετε μαζί σας παπούτσια για περπάτημα στο βουνό.

Για τις συμμετοχές θα τηρηθεί κάποια σειρά προτεραιότητας.
Από την Παρασκευή το απόγευμα θα μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή, στο σαλέ του Αθλητικού κέντρου.

 

Ανάβαση στην κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας

Με τη βοήθεια του ΕΟΣ Κορίνθου η απόλυτη πεζοπορική εξόρμηση, την ανάβαση στην κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας στα 2.375μ!

Πέρυσι, όταν την οργανώθηκε για πρώτη φορά συμμετείχαν πάνω από 70 άνθρωποι! Φέτος οργανώνεται πάλι η απόλυτη πεζοπορική εξόρμηση, της ανάβασης στην κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας στα 2.375μ και πάμε για νέο ρεκόρ!
Η «κατάκτηση» της κορυφής είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με την ορειβασία!

Σάββατο 31/8, αναχώρηση στις 7:30 από το σαλέ.

Η κορυφή της Ζήρειας υψώνεται στα 2.375μ. και είναι η δεύτερη ψηλότερη της Πελοποννήσου.

 

Πεζοπορία στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας

Οργανωμένη πεζοπορία στο φανταστικό δάσος στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας με τον σύλλογο για την προστασία του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις»!

Παρασκευή 30/8, αναχώρηση στις 9:00 από το σαλέ.

Ο σύλλογος για την προστασία του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις» θα οργανώσει τις ημέρες του φεστιβάλ μια υπέροχη βόλτα στο δάσος, στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας είναι η καρδιά της περιοχής Natura της Ζήρειας με τεράστια ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα. Εκεί έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 400 είδη φυτών και ορισμένα μοναδικά!

Η πεζοπορία γίνεται σε μονοπάτια σηματοδοτημένα και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα:
Παρασκευή 30/8, αναχώρηση στις 9 από το σαλέ.
Κάθοδος στο φαράγγι της Φλαμπουρίτσας.
Περπάτημα στο φαράγγι για 30 λεπτά. Ξεκούραση 20 λεπτά και επιστροφή.
Διαδρομή συνολικά 3 ώρες με άνεση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός. Τα ειδικά μπαστούνια για όποιον έχει είναι πάντα χρήσιμα…αλλά και ένα γερό ξύλο κάνει την ίδια δουλειά.
Η διαδρομή είναι σκιερή,  δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο και μπορεί να γίνει και από  παιδιά (10 και άνω) με τη συνοδεία των γονέων οι οποίοι και φέρουν την ευθύνη γι αυτά.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει ωστόσο να έχουν έστω μέτρια φυσική κατάσταση και βεβαίως παπούτσια για περπάτημα σε βουνό.
Νερό απαραίτητο.
Κοινωνιόδραμα «Modern Times»
3ωρο βιωματικό εργαστήριο με το Δημήτρη Καράγιωργα.

Το Κοινωνιόδραμα αποτελεί ένα τρόπο μάθησης ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση των κοινωνικών συστημάτων και δυνάμεων – δυναμικών τα οποία μορφοποιούν τις ζωές μας, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο (Rollo Browne)

Το Κοινωνιόδραμα, αδερφάκι του Ψυχοδράματος, όπως το πρότεινε ο Jacob Moreno παρατηρώντας το παιχνίδι των παιδιών στα πάρκα της Βιέννης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ασχολείται με την κοινωνιομετρία, τη θεωρία των ρόλων, τις τεχνικές δράσης (production techniques) και τη σύνδεση των αυθορμητισμού – δημιουργικότητας με την ομαδοσυνεργασία.
Το Κοινωνιόδραμα συγγενεύει με το φτωχό θέατρο του Μπρεχτ, το ανθρωπολογικό θέατρο του Ε.Μπάρμπα και το θέατρο του καταπιεσμένου του Α.Μπόαλ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε δημιουργικά και σε ατμόσφαιρα γιορτής, ερωτήματα κοινωνικού προβληματισμού όπως λ.χ. τη συνάντηση του απόηχου των λαϊκών πανηγυριών με τα σύγχρονα φεστιβάλ των μοντέρνων καιρών που ζούμε κ.α.

Αριθμός συμμετεχόντων: ανοικτός

Παρασκευή 30/8 , ώρα 09:30 – 12:30

Αφήγηση μύθων με την Ακριβή Καλδίρη

Φέτος θα έχουμε μοναδικές αφηγήσεις: μύθων για τα αστέρια αλλά και το μύθο του θεού της Ζήρειας του Ερμή, δίπλα από τη σπηλιά που γεννήθηκε!
Ευχαριστούμε τη εξαιρετική αφηγήτρια Ακριβή Καλδίρη και τον καλό μας μουσικό, τον Γιάννη Ρασούλη που θα τη συνοδεύσει στις αφηγήσεις της!


Των αστεριών οι μύθοι


Τα αστέρια και οι αστερισμοί κάποτε δεν ήταν στον ουρανό να φέγγουν  τη νύχτα.
Το λένε οι μύθοι, το εξηγούν πως γίνηκε και ανέβηκαν και στέριωσαν κει πάνω.
Τούτους τους μύθους θα σας πούμε για να μη βλέπουμε μονάχα το φως, μα και την καρδιά των άστρων να ακούμε.

Διάρκεια : 60′
Μεικτό κοινό
Αφήγηση : Ακριβή Καλδίρη
Μουσική : Γιάννης Ρασούλης

Γιόγκα

Μαζί μας φέτος το καταπληκτικό Yoga Healing Center  που θα ανέβει για εμάς στο βουνό για γιόγκα και όχι μόνο!

Παρασκευή και Σάββατο, 11:00 – 12:30

Το βιωματικό εργαστήρι, το μάθημα γιόγκα και η ηχοθεραπεία θα γίνουν στον ίδιο χώρο και οι ώρες είναι συντονισμένες έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να συμμετέχει και στα τρία!

Το Yoga Healing Center είναι ένα στούντιο Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής και γιόγκα.
Ένας χώρος φτιαγμένος με αγάπη για τις εναλλακτικές και φυσικές μεθόδους προσέγγισης της ζωής, οι οποίες έχουν ως στόχο τη σωματική και ψυχική ισορροπία, την υγεία και ευεξία, καθώς και τη γνώση και βελτίωση του εαυτού μας.

Οι άνθρωποι του είναι οι:
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος είναι Amchi-Naturopath της Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής. Είναι, επίσης, πιστοποιημένος Yoga Instructor από το Yoga Alliance USA και το Yoga Alliance International India, καθώς και Reiki Master Teacher της παράδοσης Usui Reiki Ryoho.
Η Μαρίνα-Ευγενία Κορολή είναι δικηγόρος και πτυχιούχος καθηγήτρια μουσικής (πιάνο, ανώτερα θεωρητικά) με ειδική εκπαίδευση στη μουσικοθεραπεία για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ανοιχτό μάθημα Wudang Tai Chi – Wudang Kung Fu

Η Σχολή Παραδοσιακών Κινεζικών Τεχνών ¨Γερανία¨ θα είναι και φέτος μαζί μας για το καθιερωμένο πλέον ανοιχτό μάθημα  και επίδειξη Wudang Tai chi – Wudang Kung Fu

Σάββατο 17:00 – 18:30

Ηχοθεραπεία

Μια νέα φανταστική δραστηριότητα στο φεστιβάλ μας.
Sound Bath (Ηχοθεραπεία) στο δάσος με τον Νίκο Νικολακόπουλο

Tο Σάββατο στις 13:00 – 14:00  και  14.30-15.30

Το βιωματικό εργαστήρι, το μάθημα γιόγκα και η ηχοθεραπεία θα γίνουν στον ίδιο χώρο και οι ώρες είναι συντονισμένες έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να συμμετέχει και στα τρία!

Στις συναντήσεις που θα οριστούν, θα ταξιδέψουμε μέσα από τους ευεργετικούς ήχους των singing bowls, gong και άλλων μοναδικών οργάνων μέσα στο δάσος. Το Sound Bath θα ξεκινήσει με ασκήσεις αναπνοών ενώ στο κύριο μέρος του, θα αφεθούμε στους ήχους και στις θεραπευτικές τους δονήσεις. Το φυσικό περιβάλλον του δάσους, ο καθαρός αέρας, μαζί με τους θεραπευτικούς ήχους θα σας οδηγήσουν σε μια βιωματική εμπειρία βαθιάς σωματικής χαλάρωσης, εξισορρόπησης ενέργειας και συναισθηματικής αναζωογόνησης.

Οδηγίες

Μισή ώρα πριν τις συναντήσεις θα υπάρχει άνθρωπος έξω από το σαλέ για να σας οδηγήσει στο σημείο που θα γίνει το Gong Bath.

Στο Gong Bath μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν (δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία), ακόμη και παιδιά (με τη συνοδεία γονέων οι οποίοι θα φέρουν και την ευθύνη για αυτά). Σημαντικό είναι να διατηρηθεί απόλυτη ησυχία κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης και σε περίπτωση αποχώρησης πριν από τη λήξη, να γίνει αθόρυβα έτσι ώστε να μην ενοχληθούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, κάτι για να ξαπλώσετε και κάτι ελαφρύ για να σκεπαστείτε (εάν χρειαστεί).

Βιωματικό εργαστήρι

Βιωματικό εργαστήρι με την Life Coach Ζίνα Αγγελοπούλου:

Εύκολοι τρόποι για να αλλάξω αυτά που δεν θέλω πια»

Το Σάββατο, 10:00 – 11:00.
Το βιωματικό εργαστήρι, το μάθημα γιόγκα και η ηχοθεραπεία θα γίνουν στον ίδιο χώρο και οι ώρες είναι συντονισμένες έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να συμμετέχει και στα τρία!

Η ζωή που ζούμε και οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στο υποσυνείδητο μας κατά την παιδική μας ηλικία!

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα μάθουμε τεχνικές για το πως μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας και να το χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα, ώστε να αποκτήσουμε και να γίνουμε όλα αυτά που θέλουμε!!

Η Ζίνα Αγγελοπούλου είναι Holistic Life Coach από το Κοκκώνι Κορινθίας

Εργαλεία της είναι τα:

– Life coaching

– Νευρογλωσσικός προγραμματισμός

– Θετική ψυχολογία

– Διαχείριση κβαντικής ενέργειας

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: Ziria Photo Contest

Όλοι μας τραβάμε φωτογραφίες στο φεστιβάλ. Φέτος έχουμε έναν παραπάνω λόγο για να τραβήξουμε τις καλύτερές μας φωτογραφίες!

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός «ZIRIA Photo Contest 2019» διοργανώνεται από το Ziria Festival με υποστήριξη από το Monopoli.gr και ευγενικές χορηγίες από την CANON Greece και τα ξενοδοχεία «Νύμφες» και «Πλειάδων Γη«.
Θα συμμετέχουν φωτογραφίες που θα τραβηχτούν τις ημέρες του Ziria Festival 2019 (από 27 Αυγούστου 2019 έως 2 Σεπτεμβρίου 2019).

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού «ZIRIA Photo Contest 2019» είναι τρεις:

  • «Μουσική» – στιγμιότυπα από το φεστιβάλ
  • «Βουνό» – τοπία της Ζήρειας
  • «Αστέρια» – αστροφωτογραφίες τοπίου (*)

Ανεξαρτήτως κατηγορίας, οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία θα κερδίσουν εκτυπώσεις των νικητριών φωτογραφιών τους από φωτογραφικούς εκτυπωτές της CANON.

Έπαθλα ανά κατηγορία
Ο νικητής της κατηγορίας «Αστέρια» (δηλαδή η καλύτερη αστροφωτογραφία τοπίου) (*) θα κερδίσει (επιπλέον των εκτυπώσεων) το μεγάλο έπαθλο που μας παρέχει η CANON Greece, μια Canon EOS 250D !!

 

Το έπαθλο για την καλύτερη
αστροφωτογραφία τοπίου μια Canon EOS 250D!!!

 

 

Οι νικητές των κατηγοριών

«Μουσική»  και  «Βουνό»  θα κερδίσουν (επιπλέον των εκτυπώσεων) από μια διανυκτέρευση στα φανταστικά ξενοδοχεία «Νύμφες» και «Πλειάδων Γη» για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, κατόπιν συνεννόησης για τη διαθεσιμότητα.

Μπορώ να συμμετάσχω στον διαγωνισμό;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφοι, άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.